Werkwijze

Fase 4:
Fase 2:
Fase 1:
Fase 3:

Na een kennismakingsgesprek en intake met onze projectmanager zal er worden bekeken of kandidaat geschikt is om mee te doen aan ons traject.  Alleen wanneer de kandidaat ons kan overtuigen dat hij echt gemotiveerd is om aan de slag te gaan zal hij worden voorgesteld aan een werkgever. Wanneer de werkgever na het klikgesprek aangeeft met kandidaat verder te willen dan zal het traject van start gaan.

Kandidaat zal door trainingen en cursussen klaar worden gestoomd voor werk. Kandidaat zal gericht worden voorbereid op zijn werkzaamheden bij de beoogde werkgever.

Intensieve begeleiding is eerder regel dan uitzondering. Na fase twee heeft kandidaat een startkwalificatie behaald.

Tijdens fase 3 zal kandidaat stage lopen bij de werkgever. Deze stageperiode is bedoeld om de klik die bij fase 1 was te vergroten en de kandidaat kennis te laten maken met de werkzaamheden die bij de werkgever plaatsvinden. Andersom kan de werkgever zien hoe de kandidaat functioneert in een reguliere werkomgeving.

De kandidaat heeft het traject succesvol afgerond en is in het bezit van een startkwalificatie. Na een succesvolle stageperiode zal kandidaat aan de slag gaan bij de werkgever. Kandidaat zal een arbeidscontract ondertekenen en starten met een betaalde baan.

Proudly created with Wix.com